AE-Groep EPC
 

Wat is een EPC?

Op een EPC staat de energiescore van een woning. Het EPC staat dus op naam van een woning en niet op naam van een inwoner. De verslaggever van het EPC berekent het jaarlijks verbruik van de woning. Het resultaat wordt weergeven op een kleurenbalk, waarbij de groene zone staat voor energiezuinig. Hoe roder de zone is waar het cijfer staat, hoe meer energie men zal verbruiken om de woning of het appartement te verwarmen.

Belangrijk is dat de verslaggever enkel mag gebruiken wat bewezen kan worden. Bewijzen kunnen originele facturen, technische formulieren, foto’s of vaststellingen door de verslaggever zijn. Wanneer men het EPC ontvangt, is het mogelijk dat u tussen de tips ziet staan dat u het dak moet isoleren terwijl u weet dat dit niet klopt maar u het niet kunt bewijzen.

Bekijk ook eens: http://www.epcinfo.be


Betekenis van de energiescore?

De energiescore is een richtinggevend getal voor het energieverbruik (per vierkante meter bruikbare vloeroppervlakte) van de woning en dit voor een standaard gezin in standaard omstandigheden. De energiescore wordt berekend op basis van de bouwplannen en/of metingen door een energiedeskundige, die de woning ter plaatse moet komen inspecteren. Hij bekijkt hiervoor niet alleen naar de constructie van de woning maar ook naar de gebruikte isolatiematerialen, de verwarmingsinstallatie en de warm waterinstallatie.

Wat zegt de energiescore over uw toekomstig energieverbruik?

Daar het energieverbruik bepaald wordt zonder rekening te houden met de bewoners of met het aantal bewoners, mag u er niet vanuit gaan dat het berekend energieverbruik overeenkomt met het werkelijk verbruik. Het EPC is een indicatie over de energiestatus van de woning en vormt op deze manier een objectief vergelijkingsmiddel tussen verschillende vergelijkbare woningen die te koop of te huur staan.

Is het EPC verplicht?


In Vlaanderen is een EPC voor zowel de verkoop als de verhuur van een woning verplicht.
Hoelang duurt een bezoek van de deskundige?
Bij een gemiddelde woning duurt dit bezoek tussen de drie en de vier uren.


     
 

AE-Groep
Herenweg 98 bus 2
B-3700 Tongeren
GSM 0479/08 77 76

e-mail : info@ae-groep.be

 
   EPC, Energie prestatie certificaat, Energie, Certificaat,Energieprestatie certificaat,Verhuren, Verhuur, Verkoop, Verkopen, Appartement, Woning, Studio, AE-Groep, Amore, AE Groep, Vof, Herenweg, 3700, Tongeren, Limburg, Leuven, Isoleren, Isolatie, Keuring, Bouw, Energiebesparend, energie sparen,Rationeel energiegebruik, Rationeel, Verbruik, Energiebesparen, energiebesparend,Besparen, Premie, Premies, Energieprestatie databank, Databank, Residentieel, Residentiële gebouwen, Ventilatie, Verwarming, Energiescore, Energiezuinig, Score, Energiestatus, Castermans, Danny, Vliers, Karine, Herenweg 98 bus 2,